Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
27
Begin
12931901 - the heart chakra

In deze Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow verbinden we met het hart chakra. Het vierde chakra. Ook wel Anahata Chakra in het Sanskriet.

Deze chakra gaat over een diepe hartsverbinding. Je gaat hierin ontdekken hoe je meer vanuit je hart en vanuit liefde kunt gaan leven. Voor jezelf en voor anderen. Wanneer je vanuit je ziel en je passie gaat leven, ga je ook mensen aantrekken die horen bij jouw zielenpad.

 

Stel je er maar voor open. Wat past bij jou? Waar wil jij je hart voor open stellen? Leven vanuit je hart gaat over een leven vanuit voelen. Niet vanuit je hoofd, maar echt vanuit je hart.

 

Kan jij bij het gevoel dat je hart je ingeeft?

 

We gaan breathwork, yin yoga en vinyasa flow toepassen om dieper in verbinding te komen met onszelf. Ook gaan we raw cacao drank maken en drinken om de practice nog meer te verdiepen.

 

Raw Cacao voor de Cacao Ceremonie & Anahata Chakra Flow
 
Recept om je cacao drank te bereiden: 
- 30 gram raw cacao
Je kunt diverse soorten uitproberen. De Cacao Ceremonie kan je namelijk vaker herhalen. 
- 150 ml heet water, warme cocos of havermelk
- Kaneel
- Kardemom
- Chilipeper 
- Gemberpoeder
- Orange of vanille extract (optioneel) 
- Koekkruiden (optioneel)

Je bereid de drank echt op gevoel. Voel goed hoeveel je van de kruiden wilt toevoegen. En ook bij jezelf of je een 1/2 of 1/4 cacao hart tot je wil gaan nemen. It's your love drink to open your heart and connect deeper inside. 

In de komende week kan je de drank nog eens tot je nemen onder begeleiding van de opname sessie of bijvoorbeeld tijdens een meditatie. 

Video:

Informatie over de Heart Chakra in de basis

Kleur: Groen
Mantra: Yam
Element: Lucht
Essentiële olie: Lavender, Believe in combinatie met Orange, Abundance.

Ik maak zelf gebruik van de oliën van young living tijdens mijn yoga practice, in de diffuser in huis en in de yoga en breathwork lessen.

Voeding: groenten met een groene kleur, raw cacao.
Lichaam: hart meridiaan, huid.

 

Waar de Heart Chakra zich bevindt

De heart chakra bevindt zich naast het hart. In het midden. De chakra's zijn in verbinding met de nadis wat kruislings langs de wervelkolom loopt. De chakra bevindt zich daarom niet exact op het hart. Maar in het midden van het borstgebied. Hiermee geven we door het openen van het hart ook ruimte aan de longen en ruimte om beter te ademen.

 

Leven vanuit je hart brengt je ook automatisch meer ruimte om te ademen. Meer lucht voor JOU.

 

Het openen van de heart chakra en terug in balans brengen de heart chakra draagt bij aan het ervaren van liefde in alles. Compassie, vreugde, liefde, vergeving, aandacht.

 

Wanneer je leeft vanuit een duidelijke hart verbinding, kan je opgaan naar een verdiepend level in jezelf. De onderste drie chakra's zijn vooral met elkaar verbonden om te gronden en diep te aarden.

 

De heart chakra is er vooral om te centeren in je gevoel. Jouw passie. Waarvoor jij leeft. Vanuit die liefdevolle essentie kan jij groeien in een diepere verbinding naar je hogere zelf.

 

Wanneer je leeft vanuit hartverbinding ontstaat de weg naar de throat chakra, third eye chakra en de crown chakra. De heart chakra is de verbinding tussen grounding en jouw higher self.

 

Journal practice

Wat is jouw zielsmissie, jouw hartenwens?

 

Schrijf deze op. En neem dagelijks een momentje om deze zielsmissie en hartewens volledig door je heen te ademen.

 

Zo integreer je vertrouwen en maak je de weg vrij om jouw zielsmissie en hartewens volledig in je op te nemen. Dit helpt om het vervolgens beter uit te kunnen dragen of daarnaar te gaan leven.

 

Voeding wat past bij het terug in balans brengen van de Heart Chakra

Allereerst ga ik beginnen bij ceremoniële raw cacao. Ik werk zelf enorm veel met ceremoniële raw cacao in mijn breathwork, yin yoga en cacao ceremonies. Voor deze module heb je ook een raw cacao hart ontvangen. Deze gaan we ook integreren tijdens de practice en kan je later ook vaker de tijd voor nemen om het te laten werken op je hart. Drink raw cacao ook altijd met een harts intentie. Waar wil jij je hart voor open stellen?

Verder dragen veel groene groenten bij aan het openen en balanceren van de hart chakra en verse kruiden uit de tuin. Maak deze week daarom lekker groene salades. Of groene smoothies.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.